Otterup HK

Håndbold på toppen af Fyn

EUFORISK OG VILD SÆSON 2019-20

ajax 2019 02

Sæsonen 2019-20 blev afsluttet på den mest trælse måde, da Coronaen lagde sin klamme hånd over hele håndbold Danmark. Med 3 runder tilbage blev sæsonen fløjtet af og man fik en meget usportslig afslutning, hvor mange spørgsmål om op- og nedrykning samt kvalkampe ikke blev afviklet på fair vis – til frustration for mange.

OHK var på det tidspunkt placeret på en flot 6. plads – stadig med gode chancer for kvalkampe til Håndboldligaen. Holdet var i gang med en af de flotteste sæsoner i nyere tid og ærgerligt for holdet og hele staben omkring sig, at der ikke blev mulighed for at afvikle de sidste 3 kampe.

Spillere og trænere har evalueret sæsonen og her kommer deres bemærkninger.

Lad os slå det fast med det samme. Sæsonen 19/20 vil helt sikkert ikke gå i glemmebogen lige med det samme. En ikke færdigspillet sæson, kampe uden tilskuere, skrivebordsmesterskab, tvangsnedrykninger, advokater og man kunne blive ved. Corona har sat sit tydelige aftryk i alle dele af samfundet og altså også i håndboldsporten. 

Det var og er en meget speciel måde at slutte en håndboldsæson af på. Ingen tvivl om at følelsen af tomhed har været til stede hos os alle. Derfor var det også et glædens gensyn da spillere, trænere og ledere i sidste uge mødtes til en evaluering og afslutning af sæsonen 19/20. Dette naturligvis uden at bryde nogen former for regler og forbud. Som mange andre i samfundet var vi tvunget til at afvikle denne evaluering digitalt.

Efter diverse jokes, smil og kærlige kommentere var sendt afsted spillerne imellem gik vi igang med at evaluere sæsonen. Der skulle evalueres på nogle af de nye initiativer der har været i løbet af sæsonen. Der skulle tales om hvad vi er lykkedes med som hold og hvad vi kunne have gjort bedre. Slutteligt skulle vi naturligvis også have på plads, om vi havde opnået vores målsætning i sæsonen.

Det gav mange gode snakke og refleksioner på en helt igennem unik håndboldsæson. Der har været mange højdepunkter, rigtigt mange. Der har naturligvis også været skuffelser og ting vi kunne have gjort bedre, men et klart overtal af de gode oplevelser. 

Af højdepunkter kan vi ikke undgå at nævne sæsonens to første kampe. Odder på udebane i første turneringskamp og TMS Ringsted på hjemmebane i anden turneringskamp. Kampe vi på forhånd vidste det ville blive mere end almindeligt svære at få point i. Chancerne for point blev på ingen måde større da vi i ugen op til første turneringskamp blev ramt af flere skader. Men med ti spillere på holdkortet, heraf blandt andet spillere fra klubbens 2. hold der normalt spiller i Serie 1, lykkedes det på mirakuløs vis at hive 2 point med hjem fra Odder. Og nej, det var ikke et trylleslag - Det var knaldhårdt arbejde, klogt håndboldspil, exceptionelle enkeltmands præstationer, et unikt sammenhold, krydret med 2% held, der gjorde at vi kunne løbe jublende rundt efter de 2x30 minutter. Eufori, uforstående og vildt var ord der blev nævnt igen og igen i forbindelse med Odder kampen. Dette med rette, for det var en sejr der med de samme forudsætninger kun sker 1 ud af 100  gange.

Ugen efter lykkedes det os at sende det formodet suveræne tophold i 1. Divisions TMS Ringsted retur fra Nordfyn tomhændet. 7/6, en venstrefløj der selvom han sigtede mod basketkurven i modsatte side af hallen, formåede han på forunderlig vis at dreje hver en bold ind i håndboldmålet og et 5/1 forsvar der sprudlede, wupti. 4 point efter to kampe. Så var sæsonen igang. Flere store sejre kom efterfølgende i hus. TMT der få måneder forinden var marginaler fra at spille sig i ligaen mod Kolding blev sendt retur fra Nordfyn med et 7 måls nederlag. Ajax og Team Sydhavsøerne blev sendt retur over storebælt med et samlet 24 måls nederlag til de gule vikinger. Også var der vores tur til Skive. Det var ikke i statistikkerne vi skulle finde vores muligheder for at hive point med hjem. Ingen mindes at det nogensinde er lykkedes et hold fra Otterup at sidde i omklædningsrummet efter en kamp i Skive og nyde en iskold sejrs Høker Bajer. Men den 9. November blev der sat et flueben ud for dette. Endda i vældig overbevisende stil. 

På vejen gennem sidste sæson er vi også løbet ind i nederlag. 

Heller ikke i denne sæson havde vi det godt når modstanderen hed HØJ håndbold Elite. På en eller anden uforklarlig måde blive kampene mod HØJ ofte en rodet affære. Sådan har det været i de sidste mange sæsoner og sådan var det også i vores første indbyrdes opgør i denne sæson. Rod, uskønt håndboldspil og et nederlag i egen hule var en realitet. I det omvendte opgør var der ikke megen rod. Derimod et HØJ mandskab der i alle spillets facetter var bedre end de gule vikinger. 

I håndbold der findes der nederlag også findes der nederlag til lokalrivaler. Bånd på kryds og tværs i familie og vennekreds gør at disse kampe altid har deres helt eget liv. I det første indbyrdes lokalopgør var der mest liv i vores modstander. Fra første minut og til slutfløjt stod der HC Odense på begivenhederne. Det var en kamp vi aldrig fik gang i det spil vi havde haft succes med tidligere i sæsonen. En fuldt ud fortjent sejr til Odense. Heldigvis blev der senere på sæson taget revanche og den indbyrdes stilling for sæsonen 19/20 blev 1-1. Fortsættelse følger i 20/21.

Som sæsonen skred frem lå vi med helt fremme i 1. Division. Altså deroppe hvor der begyndte at blive talt om top-3 og oprykningsspil. Det er meget store ord for en klub som Otterup. Men faktum var at vi helt reelt var med i spillet om en af de to pladser der ville give adgang til at spille oprykningsspil til Ligaen. 

Det er også i denne snak at vi finder svar på, om vi i sæsonen 19/20 har opnået vores målsætning. Inden sæsonen gik i gang blev vi på holdet enige om at målsætning for sæsonen ville være en 7.-8. plads. 

Med tre kampe tilbage af sæsonen lå vi på en 6. plads, med 3 point op til nummer to og 6 point ned til nummer 8. 

Hvad der var sket hvis vi havde spillet de sidste tre kampe må stå hen i det uvisse. Corona fløjtede sæsonen af og officielt sluttede vi på en 6. plads.

Dermed har vi med sikkerhed opnået vores målsætning for sæsonen 19/20 - Og nok også mere til. Det er alle på og omkring holdet utroligt stolte af. 

Hvem skulle have troet, at bønderne fra Nordfyn skulle være med i spillet, om en af de to pladser der ville give adgang, til oprykningsspil til Ligaen når turneringen gik ind i sin afgørende fase. 

Hvad der var sket hvis vi havde spillet de sidste tre kampe må stå hen i det uvisse. Men vi har alle lov til at drømme om hvad der kunne være sket.

Sæsonen 19/20 er for vores vedkommende afsluttet. 

Der er spillere og trænere der for denne gang har haft deres sidste kamp for OHK i denne omgang. De vil blive hyldet ved førstkommende lejlighed i den nye sæson.

Tak for en vild, euforisk og uforudsigelig håndboldsæson

OHK`s 1. Divison Herrer

 Kristoffer v

 

HCO 2020 3

 

  albani       meny120     nordfynsbank logo     intersport logo     puma  

Støt vores sponsorere - de støtter os

 

Otterup HK - Stadionvej 50, 5450 Otterup - info@ohk.dk - Cvr. 28003528

Copyright © 2016. All Rights Reserved.